Zenei Stílusok

Milyen zenék fognak szólni a buliban?

Az Esküvői Dj alapvetően abban különbözik egy zenekartól, hogy eredetiben játssza a zenéket és minden zenei stílus kérhető. Egy Dj-nél nincs „repertoár”, előzetes egyeztetés után szinte bármit be tudunk szerezni. De mégis megpróbáljuk bemutatni nektek az általunk legtöbbet játszott stílusokat, amik szinte minden esküvőn színesítik a zenei palettát. A Retroparty.hu egyedülálló módon egy online webes felületen kommunikál a párokkal. Ezen a felületen az esküvői zenével kapcsolatban meg lehet adni kéréseket, listákat és bármit ami fontos a megrendelőinknek.

Oldies

Ez a stílus nálunk minden zenét lefed a 60-70-es évekből. Az Oldies zenékkel szoktuk indítani a bulit, hogy az idősebbek is rögtön megtalálják az ismerős dallamokat és már a buli elején fergeteges legyen a hangulat. Igyekezünk nem az agyonjátszott, csapból folyó slágereket előnyben részesíteni. Törekszünk az egyediségre és a minőségi zenék kiválasztására.

  Magyar Oldies

  Szintén az idősebb vendégek, nagymamák kedvéért szívesen visszatekintünk az időben egészen a legendás Táncdalfesztiválokig. Sok előadó a mai napig aktívan énekel és a fiatalok is szívesen buliznak a nem éppen friss, de annál szerethetőbb slágerekre.

    A 70′-es és a 80′-as évek Disco klasszikusai

    Ez az az időszak amit többnyire RETRO-nak nevez a mai köznyelv. Számunkra ide tartoznak azok a csapatok akik megalapozták a táncos összejövetelek hangulatát, akiknek zenéjére az örömszülők többsége is rengeteget bulizott hétvégenként fiatalon. Ezeket a slágereket többnyire ismerik a mai fiatalok is, és tapasztalataink szerint szívesen buliznak rájuk.

      Rock & Roll

      A Rock & Roll zene és tánc gyökerei a XIX. század elejére nyúlnak vissza. A ritmusos, divatos zenére az emberek mindig és mindenhol szerettek táncolni.A Rock & Roll hamar népszerűvé vált a fiatalok körében, akik szakítani akartak szüleik szokásaival, zenéjével és táncával. Az ún. Rock & Roll forradalom nemcsak zenében, táncban, öltözködésben nyilvánult meg, hanem a fiatalok egész új életformájában is. Ez a laza,bulizós,önfeledt életérzés visszaköszön az esküvőkön is.

       Funky Classic

       A funk egy amerikai eredetű zenei stílus, amely az 1960-as évek végén alakult ki, amikor afroamerikai zenészek a soul, a soul jazz és a rhythm and blues elemeit vegyítették egy ritmikus, táncolható új zenei formába. A stílus összeforr James Brown nevével, aki megalapozta és elindította ezt a zenei vonalat. Előszeretettel játsszuk esküvőn ha a társaság igényli, és nyitott az ínyencebb zenei irányzatokra.

       ’90 Dance & Disco

       A 90′-es évek azért fontos, mert a most házasodó párok nagy részének meghatározó volt az életében. Hiszen ezeken a zenéken nőttek fel, és buliztak az első iskolabulikon. Éppen ezért szerves része az esküvők zenei programjának. Főleg éjfél után szoktuk játszani az újabb slágerekkel keverve.

       Latin Dallamok

       Forró hangulat, mindenkiben a nyári bulikat idézik fel a latin dallamok. Pörgős, temperamentumos latin zenék nem hiányozhatnak egy jó buliból, egy esküvőről sem.

       Aktuális slágerek és az ezredforduló zenéi

       A buli második részében általában már többnyire a fiatalabb korosztály bulizik a párral. Ilyenkor már szívesen hallgatnak aktuális slágereket és toplistás zenéket. Természetesen szívesen eleget teszünk a kéréseknek.

       Rock zenék

       Mulatós

       Ez az a stílus ami a leginkább megosztja a megrendelőinket. Egy esküvőn gyakran előfordul hogy a vendégek kérnek tőlünk klasszikus „lakodalmas” zenéket pl. a menyasszonytánchoz. Ha szükséges, és a hangulat megkívánja ilyen zenéket is szoktunk játszani. De semmiképpen nem a feldolgozott diszkósított változatokat részesítjük előnyben.